Om mig

0 CHB_4122 - Kopia beskuren
Jag heter Agneta Löthgren, har en masterexamen i medicinsk vetenskap och arbetade under många år heltid inom Life Science och biomedicinsk forskning. Trivdes med det, men blev efterhand alltmer medveten om kroppens egna läkande förmåga och ville börja jobba mer direkt med läkande och förebyggande friskvård.
Utbildade mig då till massör och energiterapeut (LifeCap) och började med Kundaliniyoga som ökade mitt kroppsmedvetande och gav andrum i vardagen på ett nytt sätt. Yogan visade mig  tydligt att kropp och sinne hör ihop och är starkt sammanlänkade. Min väg till yogalärare hade börjat utan att jag visste det.

Efter några år med egen yogaträning och erfarenhet av olika yogalärare växte önskan att också kunna förmedla min positiva yogaupplevelse till andra. När jag så 2011 börjat lärar- och yogaterapeut-utbildningen för Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga/MediYoga kände jag att jag hamnat rätt. Jag hittade min bro mellan biomedicin och yoga och började hålla kurser som yogalärare och terapeut parallellt med jobbet inom Life Science.
Två olika uppdrag med samma helhetssyn. Att skapa möjlighet till läkande och få människor må bättre. Men att lära ut yoga som friskvård innebar också ett viktigt förebyggande av sjukdom. MediYoga fungerar både uppbyggande och terapeutiskt.

Vi mår också bra av att sjunga, chanta och kan påverka vårt mående genom att använda rösten. I önskan att utforska det byggde jag på med Instruktörsutbildning i Röstyoga (HolyYogaRÖST, Ulrica Gulz).
Har sedan fortsatt fördjupade mig i yoga och meditation genom Sat Nam Rasayan (Guru Dev Singh) och en internationellt certifierad Kundaliniyogalärarutbildning (Guru Dharam Singh, Annki Warberg-Landahl, & Klas Landahl).

Min Yogalärarpalett har också utökats med fyra moduler YinYoga för Magdalena Mecweld. En yoga där Mindfulness och konsten att slappna av sätts i fokus. Vila istället för rörelse. Genom passiv stretch påverkas/aktiveras bindväven (Fascian) och minskar stelheter. YinYoga är ett bra komplement till dynamisk yoga eller annan fysisk träning.

Varmt välkommen till någon av mina kurser!

mediyoga_bild                       BNR_bild