Kundaliniyoga / MediYoga

Yoga1

Yoga är ett verktyg för att skapa balans kroppsligt och mentalt. Den stödjer vår självläkningsförmåga och ger ett ökat kroppsmedvetande.

Medicinsk yoga / MediYoga är baserad på klassisk Kundaliniyoga med ursprung i norra Indien och Tibet. Den har formats och utvecklad på IMY, Institutet för MediYoga i Stockholm, till en terapeutisk yogaform, som framgångsrikt använts både inom rehabilitering och i förebyggande friskvård sedan mitten på 1990-talet.

Yogans helhetssyn innefattar hela människan i vetskap om att kropp och sinne hänger ihop.
Tankens kraft kan påverka. Idrottare har sedan länge använt sig av mental träning och meditation för att förbättra sina resultat. Hur vi andas påverkar också hur vi mår och är viktig för vår hälsa. När sinnet är lugnt är andningen lugn. Men när vi blir uppjagade eller stressade blir den snabb och ytlig och kroppen spänd. Det långa djupa andetaget är centralt i MediYoga. Genom att träna medveten andning ökas lungkapaciteten, vi får bättre syresättning, det parasympatiska nervsystemet påverkas och stressreaktionerna minskar.

MediYoga är mjuk men kraftfull, den kombinerar mentalt fokus, medveten andning, inkännande rörelser, avslappning och meditation till en dynamisk träningsform för ökat välbefinnande.
Ger både smidighet och styrka.

Doktorerna, Malou efter 10, TV4
Medicinsk yoga som botemedel mot ryggont
: Yoga för friskare rygg

Mer om andning: Det yogiska andetaget